۱۳۹۸ يکشنبه ۲۶ خرداد
کد : 25281-28533      تاریخ ایجاد : ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۶ ارديبهشت   آخرین بروزرسانی : ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۶ ارديبهشت    تعداد بازدید : 269

بسیج ملی کنترل فشار خون بالا گامی بزرگ در سلامت افراد جامعه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا و شناسایی افراد مبتلا به پرفشاری خون را گامی بزرگ در راستای سلامت جامعه دانست و گفت: این طرح همزمان با سراسر کشور در استان کرمان نیز از 27 اردیبهشت ماه (روز جهانی فشار خون) آغاز و تا 15 تیرماه ادامه خواهد یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر"حمیدرضا رشیدی نژاد" در گفت وگو با خبرنگار وب دا، افزود: با توجه به اینکه طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در دو مرحله اجرا می شود، دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در مرحله نخست که همان اطلاع رسانی، حساس سازی و آگاه سازی جامعه نسبت به این موضوع است برنامه ریزی های لازم را اندیشیده است.

وی با بیان اینکه مرحله دوم طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا از 17 خردادماه اجرایی می شود و در این مرحله افراد بالای 30 سال جامعه هدف از نظر فشار خون مورد غربالگری قرار می گیرند، گفت: حوزه های اجتماعی، بهداشت، درمان و دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، دانشجویان رشته های پزشکی، داروسازی، پرستاری و پیراپزشکی به عنوان افرادی که فشار خون را کنترل می کنند انتخاب شدند و هدایت اصلی این  طرح توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در استان صورت می گیرد.

فشار خون بالا از عوامل خطر سلامتی

این فوق تخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، داشتن فشار خون بالا را یکی از عوامل خطر سلامتی عنوان کرد و گفت: این بیماری قابل پیشگیری و کنترل است.

وی از عوامل پرفشاری خون را تغذیه عنوان کرد و ادامه داد: باید میزان مصرف روزانه نمک را بر اساس میزان قابل قبولی که توصیه شده استفاده کرد و از نمک و نمکدان بر سفره پرهیز نماییم.

وی جلوگیری از چاقی و داشتن فعالیت بدنی و انجام فعالیت های ورزشی را از عواملی عنوان کرد که باعث می شود شیوع فشار خون کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد:  فشار خون بالا  يكي ازعوامل اصلی است که منجر به مرگ و میر و ناتوانی های جسمی مانند بیماری های قلبی و عروقی، کلیوی، مغزی و چشمی می شود.

به گفته وی با پيشگيری های اولیه و ثانویه و همچنين با درمان های ساده می توان از بروز این بیماری ها جلوگیری کرد و یا این بیماری را به تعویق انداخت.

این فوق تخصص قلب و عروق بیان کرد: تا زمانی که فشار خون گرفته نشود نمی توان گفت که فرد مبتلا به پرفشاری خون است یا خیر، زيرا اكثر افراد مبتلا به فشار خون بالا علامتی ندارد، بنابراین لازم است که فشار خون اندازه گیری شود.

وی ادامه داد: معمولاً زمانی بیماران علامت دار می شوند که با عوارض پرفشاری خون رو به رو شده  که در این مرحله درمان سخت است و ممکن است صدمات جبران ناپذیری نیز به بیمار وارد آید.

وی تاکید کرد: به همین دلیل باید از بیماری فشار خون آگاهی پیدا کنیم و در واقع بدانیم فشار خون چیست و چکار باید انجام داد.

بیش از 85 درصد پرفشاری خون در بزرگسالان  از نوع اولیه است

دکتر رشیدی نژاد بیماری پرفشاری خون را به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم بندی  کرد و گفت: بیش از 85 درصد از افراد بزرگسال (بالای 30 سال سن )پرفشاری خون آنها از نوع اولیه است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بیشتر این افراد در استیج یک پرفشاری خون قرار دارند یعنی فشار ماکزیمم آنها بین 140 تا 159 و فشار مینیمم بین 90 تا 99 است.

وی افزود: معمولا استیج یک بی علامت است و بیشتر افراد هم در این دسته هستند و افرادی هم به دلیل پرفشاری خون دچار عارضه می شوند در این دسته قرار می گیرند.

30 درصد جمعیت بزرگسال جهان دچار پرفشاری خون هستند

دکتر رشیدی نژاد گفت: بر اساس آمار جهانی بین 25 تا 30 درصد جمعیت بزرگسال دچار پرفشاری خون هستند و هر چه سن بالاتر رود احتمال پرفشاری خون نیز بیشتر می شود.

این فوق تخصص قلب و عروق گفت: کم مصرف کردن نمک، جلوگیری از اضافه وزن، ورزش کردن و تحرک داشتن، عدم استعمال تنباکو، سیگار و خودداری از مصرف الکل از راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری پرفشاری خون است.

به گفته وی در مرحله ابتدایی ابتلا به پرفشاری خون می توان این بیماری را با داروهای ساده تر کنترل کرد زیرا پرفشاری خون باعث صدمه زدن به ارگان های حساس بدن مانند قلب، چشم، کلیه و مغز می شود.

وی اضافه کرد: یکی از عوامل نارسایی مزمن کلیه و دیالیز فشار خون بالاست وپرفشاری خون قابل کنترل و درمان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هرچه زودتر جامعه را  از نظر ابتلا به پرفشاری خون مورد غربالگری قرار دهیم و تعداد افراد مبتلا به فشار خون را شناسایی کنیم می توانیم در سلامتی آنها نقش موثری داشته باشیم.

وی ادامه داد: با این رویکرد وزارت بهداشت تصمیم گرفت همزمان با روز جهانی فشار خون ، طرح بسیج ملی کنترل فشار خون را رقم بزند تا علاوه بر اینکه جامعه از این بیماری، عوارض و راه های درمان آن آگاهی پیدا کند، برنامه ریزان نیز با تمهیداتی شیوع این بیماری را در جامعه کاهش دهند تا شاهد از بروز عواقب خطرناک این بیماری برای افراد جامعه جلوگیری شود.

حدود  700 هزار نفر گروه هدف بسیج ملی کنترل فشار خون در استان کرمان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: پیش بینی می شود در سطح کشور حدود 20 میلیون نفر فشار خون آنها اندازه گیی شود و حدود دو میلیون نفر بیمار مبتلا به فشار خون بالا شناسایی شود.

وی گفت: پیش بینی شده در استان کرمان از حدود700 هزار نفر فشار خون گرفته شود  که 350 هزار نفر آن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.

به گفته دکتر رشیدی نژاد حدس زده می شود که 10 درصد این جمعیت به عنوان افراد پرفشار خون شناسایی شوند.

نظر شما :